DIA INTERNACIONAL DELS ARXIUS
DIA INTERNACIONAL DELS ARXIUS

L’ARXIU MUNICIPAL DE PALAFRUGELL, ORGULL DE POBLE

Molt bon dia a tothom! ?Coneixeu l’ Arxiu Municipal de Palafrugell (AMP)? No? doncs, no sabeu el que tenim!!! Els que el coneixeu segur que estareu d’acord amb mi de que comptem amb un dels arxius municipals més competents del territori. I quan dic territori, vull dir un territori molt i molt vast ?.

L’arxiu de Palafrugell, t’ofereix la possibilitat de consultar molts documents digitalment, sense desplaçar-te de casa, però per mi, el millor és visitar-los en persona.

?L’equip que forma l’arxiu, la Pasqui i en Xevi, ha estat liderat durant molts anys per l’arxivera Conxa Saurí, jubilada fa quatre dies. Hi ha gent que hauria de ser immortal, i la Conxa n’és una. Si aneu a l’arxiu, veureu que ambdós es mostren predisposats a ajudar-te en el que calgui, tal i com ho feia la Conxa. Això que sembla que hauria de ser evident, te n’adones, quan voltes per altres arxius, que no ho és tan.

Mentres en altres sembla que tenen la informació tancada amb pany i clau, a Palafrugell et posen totes les facilitats, i el que s’agraeix més, et proposen noves vies d’investigació que potser ni t’havies plantejat? És un arxiu al servei del poble.

❤️ Aquest tarannà, ha creat una xarxa d’usuaris enamorats de l’arxiu i de la seva manera de fer i s’ha traduït en una gran producció de publicacions locals fantàstica, de la que ens hem de sentir molt orgullosos.

Aquest ha estat el llegat de Conxa Saurí. ?La Conxa Saurí es mereix mil i un homenatges, i quan es facin, que espero no tardin gaire, vull ser a primera fila, doncs li estaré eternament agraïda. Ai! A primera no que hi van els polítics?, doncs a segona, va.

Desitjo que el nou arxiver segueixi les passes de Conxa Saurí i que l’arxiu mantingui el mateix tarannà de sempre. Molta sort, molts éxits i VISCA L’ARXIU MUNICIPAL DE PALAFRUGELL.

P.D.: Les meves rutes, totes, s’han enriquit gràcies a la recerca aprofundida en arxius, és marca de la casa??‍♀️. D’aquí neix també el programa #TrossetsCompartits a Radio Palafrugell.

Deixa el teu comentari

Estigues al dia de les novetats. Inscriu-te a la meva newsletter