Es tracta d’una experiència gastrocultural per conèixer l’arròs de Pals en totes les seves vessants. Per dur a terme aquest projecte ens hem unit 3 empordanesos, amants de la nostra terra i del que ella ens brinda, que cuidem el detall i per sobre de tot, la gent que ens visita. Som l’arrossaire Albert Grassot de l’arròs Estany de Pals, el xef Isaac Sabrià del Restaurant La Sala Gran de Llofriu i la guia local Sandra Bisbe de SB Sandra Bisbe. Volem que tingueu una experiència gastrocultural única i singular, la nostra.
Volem que coneguis el nostre món fons i per això et proposem començar al poble de Pals on passejarem per un recinte medieval encantador, aturant-nos davant muralles, torres, portals i església, per acabar gaudint d’una vista panoràmica de la plana del Baix Ter amb els arrossars i el Montgrí al fons; Llavors anirem a trepitjar el territori on creix aquest cereal tan preuat; coneixerem els detalls de la seva història, de la seva gent; descobrirem les varietats utilitzades i les seves qualitats; aprendrem els diferents tipus de cultiu i del seu procés. El desplaçament als camps d’arròs pot ser en bus i pels amants del senderisme, a peu. Finalment ens desplaçarem en bus al Restaurant La Sala Gran, on el nostre Xef ens brindarà un deliciós menú de l’arròs Estany de Pals. A la taula del restaurant trobaran un petit obsequi d’una bosseta d’arròs de Pals.