En aquesta ocasió serem rebuts per la Iolanda Bustos, cuinera empordanesa, coneguda com #laxefdelesflors, i la Sandra Bisbe, guia palafrugellenca estudiosa, admiradora d’Irene Rocas i Romaguera i amb una gran relació amb el poble de Llofriu.
La Sandra Bisbe ens transportarà a través de lectures del dietari d’Irene Rocas al Llofriu que ella va conèixer.

Passejarem pels bonics carrerons de Llofriu, ens endinsarem a bosc i visitarem casa seva, on reposen en les seves parets escrits centenaris molt sentits, de comiat i d'ideologia catalanista; i també dibuixos fets pels seus fills.

A través d’algunes cartes descobrirem la relació d’Irene i els seus fills amb personatges de pes dins el mon de la cultura i la política com ara Victor Català, Carme Karr, Mossèn Alcover o Francesc Macià.
La Iolanda Bustos ens acompanyarà en la passejada pels boscos de Llofriu, per a identificar i tastar les herbes i flors silvestres comestibles que Irene citava en moltes ocasions com a ingredients quotidians d’un paisatge que s’ha mantingut fins avui.  Quan acabem la passejada i després de visitar la casa on va viure Irene Rocas, gaudirem d’un vermut elaborat per la Iolanda, acompanyat de petites mossegades de natura. Vermut aproximat:

Vermut natural Vidorra d'el.laboració pròpia
Aigua de flors i plantes aromàtiques
Tempura de fulles i flors silvestres
Xips de patata amb romaní
Humus de cigrons i remolatxa amb roses
Pizza de plantes silvestres
Olives amanides amb encurtits

Més info

A tenir en compte
En els seus diaris, Irene Rocas ens parla de flors, de plantes, dels cants d’ocells i de tot el que representa el paisatge llofriuenc per ella. En aquesta nova activitat, amb moltes sorpreses per desvetllar, us proposem fer una ruta per conèixer Irene Rocas i Llofriu a través de la seva ploma, mentre degustem i escoltem els sons del paisatge guiats per una xef i una guia-rapsoda.
Preguntes freqüents
  • Equipament que cal portar? Anar ben calçats i ben protegits pel sol. Portar un xic d’aigua per hidratar-se si cal.

Properes dates

No hi ha dates programades