Una passejada per conèixer la riquesa cultural i paisatgística del paratge natural de Castell. En un recorregut d’uns 7 quilòmetres descobrirem històries i anècdotes viscudes en una de les platges més glamuroses de l’Empordà. Tres dels seus protagonistes foren els artistes Josep M. Sert i Salvador Dalí, i el mecenes cultural Albert Puig Palau.

Aquest paratge de gran bellesa fou escenari de nombroses pel.lícules com “El jardinero Español”, “El extraño caso del Dr. Fausto” entre d’altres. La ruta transcorre per les cases marineres de la cala de s’Alguer, pel poblat iber (s. VI a. C. al s. I d. C.), passant davant de la roca Foradada i pels estudis dels pintors Josep M. Sert i Salvador Dalí. A cada costat de la platja sobresurten dos edificis emblemàtics: Mas Castell i Mas Juny. Ambdós masos van esdevenir pols d’atracció per a la flor i nata de l’època: polítics, artistes, intel·lectuals, gent de la reialesa russa i del món de la faràndula com ara Marlene Dietrich, Coco Chanel, Luchino Visconti, Francesc Macià, Carmen Amaya, Pastora Imperio, Joan Manel Serrat, etc.

Avui, tot aquest espai el podem gaudir en tota la seva esplendor gràcies als 10 anys de lluita per protegir-lo de l’associació Salvem Castell i de gent del territori. L'any 2003 va ser declarat PEIN (Pla Espai Interés Natural).

Més info

A tenir en compte
L’activitat es farà amb un mínim de 2 persones.
Preguntes freqüents
  • Què cal portar? Calçat còmode per caminar. En díes de sol, protecció solar. Portar un xic d’aigua per hidratar-se quan calgui. S'aconsella portar banyador en època estival.

Properes dates

No hi ha dates programades